18 Kasım 2012 Pazar

Gençlerbirliği 1 - Sivasspor 1


Bu sezon evindeki ilk mağlubiyetini iki hafta önce sürpriz bir şekilde Elazığspor'a karşı  alan Gençlerbirliği, İç Anadolu derbisinde Sivasspor'u yenerek taraftarına bir galibiyet hediye etmek istiyordu. Bu düşünceyle maça iyi başladıklarını da söyleyebiliriz. 19 Mayıs Stadı'nda oynadıkları maçlarda rakibe ön alanda uyguladıkları baskı, oyunlarının bir karakteristiği haline geldi. Bu karşılaşmaya da bu baskıyla başladılar. Kalelerinde golü görene kadar bu sayede birkaç önemli pozisyon da elde ettiler. İlk tehlikeleri seri paslar sonucu Petrovic'in ceza sahasının hemen dışından kaleye gönderdiği şuttu. Bu pozisyon onların özgüvenini de yukarı çıkardı. Maçın 12.dakikasında bu kez daha ciddi bir tehlike vardı Sivasspor kalesinde. Lekic'in güzel pasında, Tosic topu Zec'e bıraksa şimdi çok daha farklı bir maçı konuşuyor olurduk. Hemen bu pozisyonun akabinde ise, Hurşut'un harika pasında bu defa Lekic golü yapamayan isimdi.



Maçın 19. dakikasına geldiğimizde ise günün başrol oyuncusu sahneye çıktı. Hüseyin Göçek ceza sahasının sağ çaprazında Hurşut'a yapılan net penaltıyı göremedi ve hemen pozisyonun devamında gelişen atakta, uzun bir dribbling sonucu şık bir vuruşla Pedriel takımını 1-0 öne geçirdi. Göçek ile birlikte pozisyona çok yakın olan yan hakemin de pozisyonu doğru süzememesi enteresandı. Her ne kadar hakemleri konuşmayı ve eleştirmeyi sevmesem de, dün akşam Göçek'in maçın sonucunu doğrudan etkilediğini söylemeden geçersem eksik bir değerlendirme yapmış olurum. Yaptığı bu hata ile tribünlerin büyük tepkisini çeken Fifa kokartlı hakemimiz bu dakikadan sonra da, yarattığı bu kriz ortamını iyi yönetemedi.

Yenilen bu golden sonra planları alt-üst olan Fuat Çapa oyuna ilk müdahalesini biraz da mecburi bir şekilde yaptı. 41. dakikada sakatlanan Petrovic'in yerine Jimmy'i oyuna alarak hücumu biraz daha fazla düşünmeyi planladı. İlk yarı bitmeden ikinci değişikliğini de yapan Çapa, Serkan-Curri değişikliği ile sağ beki Mehmet Sedef'e emanet etti.



İkinci yarıya şoku biraz olsun atlatmış bir görüntüyle çıkan kırmızı-siyahlılar, karşılarında beklenildiği gibi iyi kapanan bir Sivasspor buldu. Rıza Çalımbay, 51. dakikada yaptığı Mehmet Nas-Erhan Güven değişikliği ile takım savunmasını biraz daha güçlendirmek istedi. Gençlerbirliği'nin aradığı golü bulamaması ile birlikte; Çalımbay, Chahechouhe-Adem ve Ziya Hayrettin değişikliklerini yaparak takımının direncini biraz daha artırdı. Ancak Rıza Hoca'nın son değişikliğinden 3 dakika sonra, ilk yarıda yaptığı hatanın ardından oyunun kontrolünü bir türlü sağlayamayan Göçek bir kez daha sahneye çıktı. 70. dakikada soldan ceza sahasına giren Jimmy'nin yerde kalması sonucu, olmayan bir penaltıyı çalarak kendi adaletini sağlamaya çalıştı. Topun başına geçen Hurşut, penaltıyı gole çevirerek skora dengeyi getirdi. Bu gol Gençlerbirliği'ni galibiyet için umutlandırdı. Ancak maçın geri kalan kısmında galibiyet golünü bulamadılar.

Kendi sahasında oynadığı son iki karşılaşmada ( Elazığspor ve Sivasspor ) oyuna etkili başlayan Gençlerbirliği, buna rağmen evinde galibiyete hasret kaldı. 19 Mayıs Stadı'nda üç maçtır kazanamayan al-karalar, Galatasaray maçını bir kenara koyacak olursak; iyi başladıkları iki mücadelede dış faktörlerle galibiyeti kaçırdılar. Elazığspor maçında 10 kişi kalmaları ile birlikte oyun disiplininden kopmuşlardı. Dün ise Hüseyin Göçek'in hatalı kararları onların oyununu doğrudan etkiledi. Ancak buna rağmen, liderle aralarında sadece 4 puan bulunuyor. Ligin ilk yarısı bitmeden kendi sahalarında oynayacakları, Beşiktaş ile Trabzonspor karşılaşmaları ve Şükrü Saraçoğlu sınavları kuşkusuz onların ligin ikinci yarısındaki hedefleri için belirleyici olacaktır. Ligde artık tek takımla temsil edilen Ankara şehri için, onların zirve takibi heyecan verici.

Hiç yorum yok: